STEAL MY GIRL

 
Här är One Directions nya singel som kom ut för 2-3 timmar sedan. Har lyssnat igenom den några gånger nu. Jag gillar den faktiskt men Fireproof var nog lite bättre, den kan ni lyssna på här! Man märker att killarna mognar mer och mer för varje år. Jag gillar verkligen den musikstilen de har nu. Har ni lyssnat på Steal My Girl ännu? Vad tycker ni om låten? :)

HUR DET GICK TILL

Ansökningspapprena till USA ska komma nu någon gång de kommande veckorna. Men eftersom det inte händer så speciellt mycket just nu under min tid innan jag åker iväg. Så var jag inne och kollade i min Utbytesstudent-mapp. Hade skrivit upp datum vad som hände i början innan jag blev preliminärt antagen som utbytesstudent, så tänkte dela med mig av det.

 

30/3 Jag har velat detta väldigt länge men efter en väldigt lång tids fundering så valde jag att gå in på hemsidan och göra en intresseanmälan för att kunna åka iväg som utbytesstudent. Det blev tillslut att jag valde Explorius då den föreningen passade mig bäst av många olika anledningar. Det finns även andra föreningar som EF, STS, INTO osv. Hade jag inte åkt med Explorius hade jag velat åka med Rotary, tyvärr måste ens familj ha en utbytesstudent när man är iväg och det kunde inte vi ha. Redan dagen efter min intresseanmälan så blev jag kontaktad av Explorius om en intervju. Jag fick även massa frågor som jag kunde öva lite på som kunde dyka upp under intervjun. Fram till intervjun övade jag på alla dessa frågor, både på svenska och engelska.

  

10/4 Eftersom det inte fanns någon ambassadör i Kalmar just nu så fick jag ha min intervju på skype. Jag var verkligen jättenervös när ringsignalen på skype helt plötsligt ringde denna torsdagskväll. Men intervjun gick jättebra och jag blev faktiskt förvånad att hela min intervju var på svenska. Jag fick veta många bra saker. Även tips som jag kunde tänka på och hur jag kunde förbereda mig på bästa sätt, det är ju trots allt ca. 1,5 år kvar. Hon sa även att hon tyckte att jag skulle passa jättebra för deras program och att jag för henne var preliminärt antagen men att det är Explorius som måste ta beslutet. 

 

När jag kom hem från min semester så hade jag förväntat mig ett brev ligga hemma och vänta på mig. Men så var det inte. Jag valde att vänta ännu en vecka ifall de skulle skicka svaret när jag kom hem. Tiden gick och jag hade fortfarande inte fått något brev. Skrev till Explorius och det visade sig att de inte hade fått mitt betyg. Så jag fick skicka iväg det igen och de skulle kolla igenom min ansökan.

 

20/5 Satt i skolan och hade spanska. Sedan kom det upp en liten flik där det stod Accepterad! Tog ett tag innan jag förstod. Men när jag väl fattade så blev jag helt överlycklig. Jag skulle få hem en "Ja tack"-kort som jag måste svara men nu är jag preliminärt antagen som utbytesstudent.

 

22/5 Så kom äntligen brevet hem i brevlådan. Fick ett litet häfte om information och sedan skulle jag fylla i ett ”Ja tack”-kort. Någon dag senaare skickade jag iväg mitt ”Ja tack”-kort och nu väntar jag på att alla papper om ansökningar till USA osv.. som ska komma i slutet av September/början av Oktober!

DRÖMMER TILLBAKA

Sitter hemma och drömmer bort mig lite. Kan inte låta bli att sakna Vietnam. Vill bara ta en sista minuten och åka iväg någonstans. Önskar just nu för tillfället att jag inte sparade pengar till USA och kunde göra det. Försöker påminna mig själv att det bara är max 1 år kvar innan jag åker iväg. Känner mig riktigt trött på allt runt om mig men jag antar att det är hösten som gjort att jag har tröttnat på allt. Någon mer än jag som blir nere när det blir höst? Ska nog tända lite ljus strax och gosa ner mig i sängen med en mysig film. Ha en bra kväll!