THE EXCHANGE STUDENT CHALLENGE

Vilket land ska du till?

USA

 

Vilken organisation reser du med?

Explorius (Sverige) och ICES (USA)

 

 
Hur/var skulle du helst vilja bli placerad? 

Något varmt ställe hade man ju inte tackat nej till. Egentligen så känner jag att det inte spelar någon roll vart jag hamnar men har någon känsla att jag kommer hamna i Arizona eller i Michagan. Skulle vara kul om man bodde någonstans utanför en storstad för jag vill inte bo mitt i typ LA om förstår ni hur jag menar? Fast det viktigaste är ju såklart att värdfamiljen passar mig och att vi kommer trivas tillsammans!

 

 

Har du fått familj eller gjort stat/region-val?

Jag har inte fått någon familj ännu och jag valde att inte göra delstatsval pga onödiga pengar tyckte jag!

 

Kommer du åka på något förberedelseläger? 

Alla som åker med Explorius har ett förberedelseläger i New York i 5 dagar innan man åker till värdfamiljen. Ser fram emot det väldigt mycket! Sedan har vi ett avslutningsläger i Washington i 3 dagar innan vi åker tillbaka hem till Sverige. 

 

Vad ser du mest fram emot?

Åh herregud vart ska jag börja. Jag ser fram emot allting. Träffa värdfamiljen, nya vänner, skolan, prova nya sporter/saker och se hur staden är. Men jag försöker påminna mig själv att inte ha för höga förväntningar eftersom man man lätt kan bli besviken då.

 

Vad fruktar du mest?  

Just nu är jag inte så himla orolig över något men det är väl att något händer här hemma i Sverige som gör att jag får hemlängtan och vill/måste avbryta mitt utbytesår.

 

Vill du prova någon ny sport? 

Ja jag ska försöka prova iallafall minst 1-2! Volleyboll och Cheerleading vore väldigt roligt att prova på. Har de ett fotbollslag för tjejer så kanske jag provar på det, saknar fotbollen.. 

 

Vad kommer du sakna mest? 

Lakris, familjen, min bästa vän, min säng, mammas mat!

 

I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?  

Jag vet inte om organisationen jag ska åka med arrangerar resor men jag har för mig att ICES har resor till Hawaii och då hade jag väldigt gärna åka på det om pengarna räcker!

 

 

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land: 

Hawaii, Niagarafallen och Grand Canynon. Det roliga är att för ca. 2 månader sedan visste jag inte vad Grand Canyon var, haha. Förstod inte alls varför alla utbytisar ville besöka stället men efter att ha googlat bilder så förstår jag!

 

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

Det tror jag verkligen men jag tror väldigt mycket kommer att bero på mig också, vill jag ha ett bra utbytesår så får jag helt enkelt se till att den blir bra!

BRA START PÅ VECKAN

ICES har äntligen godkänt min ansäkan och letar nu efter en värdfamilj åt mig. Herregud, händer detta verkligen? Jag är ett steg närmre USA, ett steg närmre min dröm. Jag måste verkligen tacka skolans kurator Annika, hon har stöttat och hjälpt mig väldigt mycket. Min syster och mamma som har gjort min dröm möjlig. Det har inte varit lätt då det har varit väldigt mycket saker samdigt men nu är allt äntligen färdigt. Jag är så himla glad. Jag kan inte beskriva hur lycklig jag är just nu. Jag hittade en text på Klaras blogg (finns bland mina länkar) nyss. Jag tyckte texten var riktigt bra och stämde så bra in på mig också. 
 
"Idag är jag så lycklig för att jag får åka på mitt utbytesår. Jag är lycklig lottad. 
 
Ibland tänker jag inte så mycket på det, ibland blir jag rädd när jag tänker på det, ibland känns det jobbigt och ibland är jag överdrivet extalterad. Idag är jag bara lycklig och tacksam. Detta är verkligen once in a lifetime och det är inte alla som får uppleva en sådan sak som att åka iväg till ett annat land i ett år, och jag är obeskrivligt glad att detta händer just mig. 
 
Det känns som att detta alltid har varit en del av mig och att jag äntligen får leva min dröm betyder verkligen alltid.  Kan inte ens sätta ord på hur overkligt det känns att jag ska vara i USA nästa år. I mörka stunder i mitt liv har mitt år i USA varit det enda som känts meningsfullt och det har under en period varit det som betytt mest för mig. 
 
Jag är stolt över mig själv för att jag aldrig har gett upp min dröm och att jag har kämpat så mycket för att den ska gå i uppfyllelse.." - Klara
 
ps. bytte header och färg på designen, vad tycker ni? Blev det för ljust?

GOD MORGON

God morgon på er! Som många säkert redan vet så är jag inte en morgonmänniska, så det är nog första gången jag skriver ett morgoninlägg haha. Somnade redan vid halv 9 igårkväll så jag vaknade upp vid 6 idag och kunde sedan inte somna om. Det var riktigt skönt att få sova ut! Känner mig utvilad och pigg. Det var så himla kallt i mitt rum när jag vaknade så jag gick upp och tände lite ljus och fixade lite te. Nu tänkte jag fixa mig lite och lyssna på härlig musik. Hoppas ni alla får en mysig tisdag!