SKYPE MED VÄRDSYSTER + LITE TILL

I lördags åkte vi ner till Malmö för det obligatoriska avresemötet. Det är så sjukt hur fort tiden går. Minns när jag för över 1 år sedan längtade till mitt avresemöte. Träffade och fick en kram från min kontaktperson Annika som kände igen mig. Väldigt roligt då vi bara har träffats en gång. Så himla glad att just hon blev min kontaktperson. Hon har verkligen hjälpt och peppat mig under ansökningarna. De 4 timmarna under mötet gick rätt långsamt och jag hade redan läst på om allt så det blev lite små drygt att sitta där så länge. Jag tärffade även en tjej som bor i Växjö som också åker från Köpenhamn den 11 Augusti. Så skönt att man iallafall vet en som kommer vara på Soft Landing Camp med mig i New York.

I måndags så skypade jag med min värdsyster för första gången. Det gick väldigt bra. Vi kommer verkligen bra överrens och jag är så glad att jag ska bli en del av deras familj. Jag fick se huset och fick även reda på att jag ska dela rum med McKenzie. Även om jag inte kommer få ett eget rum så tror jag det här kommer bli jättebra iallafall. Min värdmamma Melanie och värdpappa Aaron sa även hej lite fort. Efter 1 timme och 30 minuter var det dags att lägga på. Saint Anthony ligger hela 8 timmar efter oss så klockan började bli rätt mycket i Sverige. 

I onsdags så tog jag även sista Hepatit B sprutan. Så nu är allting klart, det enda som återstår är visumet som kommer senare i Juni. Vad mer har hänt då? Jag skriver med min värdsyster dagligen. Jag frågade lite om tidigare utbytesstudenter på skolan. Hon sa att chansen var stor att jag skulle bli senior och även få ta graduation då tidigare utbytesstudenter har fått göra det. Jag längtar så himla mycket tills jag åker iväg just nu. 13 dagar tills skolan slutar. 74 dagar tills jag åker till NY. 78 dagar tills jag åker till min värdfamilj. Hoppas tiden fortsätter att gå lika fort!
 
Idag har jag inte haft några lektioner. Så himla skönt att ha lång ledigt. Idag har jag hunnit att ta en runda på stan med min svägerska. Fick med mig två tröjor hem, en vanlig vit och mairnblå. Vågar knappt köpa kläder längre på grund av att jag vill kunna använda kläderna jag köper i USA också. Har väl ganska tur att min skola inte har så stränga dresscode. I helgen ska jag fota och göra ett reoprtage om balen, fira morsdag och skypa med McKenzie igen. Verkar som det kommer bli en underbar helg!

SUPA TILLS DU STUPAR


Varje söndagkväll så kan jag i förväg lista ut vad det är för bilder som jag kommer få se i min instagram-feed, bilder på förfesterna och alla utgångar. Mystory på Snapchat är full av festvideos.

 

Jag tycker inte att det är fel att festa. Jag tycker inte heller att det är fel att supa sig full varje helg. Det är ens egna val och ansvar. Jag är en tonåring som också tycker om att festa men frågan jag ställer mig är: Vilket är det som vi ungdomar ser mest fram emot? Är det själva festen eller chansen att få supa sig full? Om jag fick gissa så tror jag att majoriteten av alla ungdomar skulle säga festen men egentligen tänker på att bli full.

 

Varför är det så viktigt att dricka tills medvetandet är borta, så borta att man inte har någon aning om var man är och tillslut däckar i buskarna? Är det verkligen värt att ligga i sängen sliten och bakis varje söndag?

 

Vad är viktigast i livet?
Det känns som att det inte finns något viktigare i livet än att festa. Jag vet inte om jag missuppfattar alla och de bilder som kommer ut på sociala medier men handlar inte fest om att träffa nya människor, umgås och ha kul? Varför är det då så viktigt att supa sig så full att man knappt minns kvällen?

 

Jag har aldrig varit en sådan person som faller för grupptrycket. Jag var 16 år första gången jag drack och jag gjorde det på grund av att jag ville det, inte på grund av att alla andra ville att jag skulle göra det. Nu för tiden när jag dricker så tar jag oftast bara 1-2 glas, jag känner själv att jag inte behöver dricka mer. Jag får ofta höra att jag är en tråkig människa för att jag inte festar oftare eller dricker speciellt mycket. Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte varför, men det är sorgligt. Om jag går på en fest så kan jag fortfarande ha skitkul hela kvällen även om jag inte är full. Så förklara för mig, vad är meningen med att supa sig så full?

 

AVRESEDATUM

Annika mailade mig om mitt avresedatum för några timmar sedan. Nu fick jag det bekräftat den 11 Augusti lämnar jag Sverige och åker till New York. 15 Augusti åker jag vidare till St. Anthony och min värdfamilj. Endast 85 dagar kvar..