SUPA TILLS DU STUPAR


Varje söndagkväll så kan jag i förväg lista ut vad det är för bilder som jag kommer få se i min instagram-feed, bilder på förfesterna och alla utgångar. Mystory på Snapchat är full av festvideos.

 

Jag tycker inte att det är fel att festa. Jag tycker inte heller att det är fel att supa sig full varje helg. Det är ens egna val och ansvar. Jag är en tonåring som också tycker om att festa men frågan jag ställer mig är: Vilket är det som vi ungdomar ser mest fram emot? Är det själva festen eller chansen att få supa sig full? Om jag fick gissa så tror jag att majoriteten av alla ungdomar skulle säga festen men egentligen tänker på att bli full.

 

Varför är det så viktigt att dricka tills medvetandet är borta, så borta att man inte har någon aning om var man är och tillslut däckar i buskarna? Är det verkligen värt att ligga i sängen sliten och bakis varje söndag?

 

Vad är viktigast i livet?
Det känns som att det inte finns något viktigare i livet än att festa. Jag vet inte om jag missuppfattar alla och de bilder som kommer ut på sociala medier men handlar inte fest om att träffa nya människor, umgås och ha kul? Varför är det då så viktigt att supa sig så full att man knappt minns kvällen?

 

Jag har aldrig varit en sådan person som faller för grupptrycket. Jag var 16 år första gången jag drack och jag gjorde det på grund av att jag ville det, inte på grund av att alla andra ville att jag skulle göra det. Nu för tiden när jag dricker så tar jag oftast bara 1-2 glas, jag känner själv att jag inte behöver dricka mer. Jag får ofta höra att jag är en tråkig människa för att jag inte festar oftare eller dricker speciellt mycket. Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte varför, men det är sorgligt. Om jag går på en fest så kan jag fortfarande ha skitkul hela kvällen även om jag inte är full. Så förklara för mig, vad är meningen med att supa sig så full?

 

Kommentarer:

1 Matilda:

Å herre va underbart med en klok människa! Håller med dig till 100 % och förstår som sagt inte heller vad meningen är.

Kommentera här: