REGLER MAN INTE ÄR VAN VID

Sedan jag kom hit så har jag inte haft så många kulturkrockar men det är många gånger jag blir förånad över en del saker. Några saker jag har reagerat på de senate månaderna är dessa (Gäller främst för de som är mormoner):

1. Folk här dricker inte kaffe eller te, inte ens smakat det.
2. Ass, OMG osv.. anses som fula ord och en del kan bli riktigt upprörda om man säger de.
3. Du får inte ha sex innan giftermål, du får inte ens hångla innan det.
4. Du får inte heller ligga bredvid någon av de motsata könet. Tex. Om du ligger på gräset så får inte någon av de motsatta skönet ligga bredvid dig. 
5. Det är inte tillåtet att dejta förrens du är 16 år. Detta gäller även dejt till danser osv..
6. Inte dricka alchol, ta droger osv.. under hela ditt liv. Väldigt många har inte ens testat på det.
 
Självklart är en del familjer mindre strika över en del av dessa regler men många följer faktist de. Eftersom jag inte alls är van vid dessa regler och inte är uppvuxen med de så är det ju lite konstigt för mig. Jag förstår aboslut och jag respekterar reglerna. Dock så är min en av de familjer som inte så strikt över dessa grejer.
Min familj dricker inte kaffe så vi åkte förbi McDonalds för att äta och Starbucks när de skulle köpa varm choklad så var jag bara tvungen att köpa kaffe, taste like a little piece of heaven.
 
FÖRRESTEN VAD VILL NI LÄSA PÅ BLOGGEN?? BERÄTTA VAD NI VILL VETTA/LÄSA MER OM!! HAR NI NÅGRA FRÅGOR? STÄLL DEM!!

Kommentarer:

1 Mikaela:

Hej hej, jättefin och jättetrevlig blogg som jag råkade hitta. Ska eventuellt åka som utbytesstudent om ett år, så jag är jätteintresserad av att följa ditt år som utbytesstudent.
Just nu är jag inne i en period där jag är jätteintresserad av underkläder,stämmer det att i USA så är det vanligare att använda stringtrosor än här i Sverige? Är det så att tunna spets-bh:ar är mer vanlig i USA än push-up bh:ar? Vill gärna veta lite mer om underklädes-mode i USA. Fanns det något som du reagerade på när det gäller underkläder, asså det som skiljer sig från Sverige. Något som fick dig att ändra dina underklädes-vanor? Bra och fin blogg. kram

2 Anonym:

Hej!
Måste bara säga att din blogg är jättebra!. Ska kanske åka som utbytesstudent nästa år och har några frågor!

1. Är du glad över valet att åka som utbytesstudent till USA?
2. Hur är killarna? Är de framåt som alla säger att de är?
3. Hur är skolan? Är det jättesvårt? Om man bara ha E i engelska, kommer man efter i plugget då?

3 Lovisa:

nej va kul, haha! jag bor i Arizona just nu och det är inte alls sådär. De enda som har liknande regler är mormoner här! förresten, är du intresserad av att gästblogga? :)

Kommentera här: