Q&A'S PART 1

Q: Kan du beskriva killarna på skolan? Hur ser de ut? Hur är deras personligheter? Vad är skillnaderna från svenska killar? Har du några bilder? Älskar din blogg!
A: Killarna på skolan är trevliga men jag personligen tycker inte att de ser sådär jättebra ut. Många är gulliga men inte supersnygga. De flesta killarna här klär sig inte så jättesnyggt heller (avskyr byxorna nedan som nästan alla killar och tjejer har här). Killarna tycker jag är en aning trevligare och snällare än killarna i Sverige, kan kanske vara för de flesta är LDS, har ingen aning. Självklart finns det killar som är jerks men jag tycker nog killarna här är trevligare att prata med än med tjejerna. Eftersom jag inte umgås med några killar så har jag inga superbra bilder än matchbilderna. Men fortsätt kika in så ska jag verkligen försöka knäppa några bilder på killarna. Vad glad jag blir att du tycker om min blogg!

 
 
Q: Hej, vad kostar extra-resor med explorius, som t.ex. Hawaii-resan?
A: Det är inte Explroius som anordnar resan. Utan det är samarbetsföretag här med de amerikanska organisationerna. Det finns American Explore tror jag det heter och Belo USA. Hawaii-resan kostar i år $1400 men inget flyg inkluderat. Så det skulle väl kanske kosta runt 20.000kr om du ska åka från Idaho men det beror helt på vart i USA du bor med. Att flyga från Idaho Falls är jättedyrt! Sedan organiserar vissa Local Cordinator resor som man kan åka på. Jag åkte till Salt Lake med min LC och utybtesstudenter i området. 
 
Q: Finns det några mobbare på din skola i USA?
A: Nej, jag har inte märkt av några mobbare så. Sedan beror det väl på vem du frågar. Men det finns däremot några som är ”populära” och de är inte alltid de trevligaste, tror att de är bäst och kan behandla människor hur som helst.

Q: Do you have a crush on someone?
A: Not really, I mean there are a few guys that are really cute but that’s it!
Q: Hur mycket är totalsumman på ett utbytesår på? Asså inräknat med alla kostnader, även fickpengar?
A: Oj, det är verkligen mycket pengar! Man tror verkligen inte att det går åt så mycket. Först så kommer väl programmet med försäkringen och det kan gå på över 100.000. Sedan ska du fixa visum och ta vaccin vilket kan gå på runt 2000-3000, beroende på hur många och vilka vacciner du behöver ta. Sedan så hade jag sparat runt 11.000 att köpa min datorn för så de räknas ju bort. Jag hade kanske 6000 utöver detta och det gick åt väldigt fort i New York. Jag får 1000-1500 kr varje månade och det räcker knappt. Mycket pengar går åt till mat då jag måste betala skollunch eller laga. I början av skolåret så gick det åt mer pengar då jag spelade fotboll $55, Yearbook kostade $55 att reservera, Activity Card $20, Craft kostar $20 att ha som lektion. Sedan får man ju räkna med att ens organisation har utflykter som kostar och alla danser. Jag skulle nog säga att pengar går mest åt första månaden när du kommer hit, December månad när det är jul och allt sedan slutet av ditt år skulle jag tro. Spara så mycket du kan, för pengarna går verkligen åt här. Jag skulle nog rekommendera att ha 2000kr minst i månaden, för man vill ju inte snåla när man är här borta för man känner att man inte ha råd att göra allt. Så räkna inte bort småsummor som i slutändan kommer ha betydelse. Oj vad mycket siffror det blev nu men hoppas du förstår vad jag menar!

Q: Vad saknar du mest med Sverige?
A: Åh så svårt men det måste nog vara maten. Jag brukar på nätterna drömma om maten hemma i Sverige. Jag vet inte om det är för att jag bor i Idaho som det är så svårt att hitta maten jag önskar. Jag saknar verkligen mammas mat också! Hade gjort vad som helst för typ vanliga rätter som en god köttbit med bea eller köttbullar och gräddsås. Svart riktig lakrits hade inte heller vart fel just nu!

Q: Vilka umgås du mest med?
A: Ärligt talat så är det så himla svårt att svara på den här då jag inte har någon speciell som jag umgås med. Men jag tänkte som ett mål innan jag åker hem är att börja umgås mer med Amerikanerna.
 
Vad föredrar du?
Vinter/Sommar
Skola/Jobb 
Festa/Mysa 
Godis/Glass

Kommentera här: