LITE OM EXPLORIUS

- Explorius grundades 2002
 
- De ordnar utbytesår i 14 länder som t.ex. Frankrike, Storbritanigen, Argentina.
 
- Det ingår Soft Landing Camp i 12 av länderna.
 
- I USA ingår även Year End Camp i Washington D.C.
 
- Åker man till USA är man garanterad en placering.
 
- Explorius anordnar 4 Get Ready- möten för studenter och deras föräldrar. Det sista mötet är obligatorisk.
 
- Explorius planterar 50 träd i Afrika per student för att kompensera för flygresorn
 
- Jämfört med andra organisationer så är det en relativt liten organisation vilket gör att de verkligen har koll på vem man är. De svarar fort så fort man har en fråga eller fundering och man har en kontaktperson som följer en från början till slut. 
 
- De jobbar med partnerorganisationer i USA vilket gör att om studenter & Explorius inte skulle vara nöjda med en amerikanska organisation så kan de avsluta samarbetet med dem och istället börja jobba med en annan organisation utan att det påverkar hela organisationen och alla studenter.
 
- Man kan ta ett räntefritt lån från Nordea och betala i 6,12 eller 24 månader istället för det vanliga betalningsättet som är uppdelat i 4 delar.
 
- De anordnar ”Vinn ett High-School år”-tävling vilket ger fler chansen att få prova på ett år utomlands då alla kanske inte har råd.
 
 
(klicka på bilden för att komma till sidan)
 
RABATTER:
 
- Vill du åka 2016/2017? Om du anmäler dig innan 31 första mars 2015 så betalar du priset från år 2015/2016 (detta gjorde jag så jag betalar därför för priset från 2014/2015.).
 
- Vill din familj ta emot en utbytesstudent för ett helt år får ni 10.000 kr rabatt om du åker iväg. Man får 5 000 kr rabatt om ni tar emot en student i 5 månader.
 
- Om man väljer att hitta en egen familj så får man 5 000 kr rabatt (familjen måste då bli godkända från organisationen först!).
 
- Har du ett syskon som åkt med Explorius eller med någon annan organisation (YFU,STS osv..) så får man 5 000 kr rabatt. 

Kommentera här: